Kinder Reiki


Reiki voor jonge mensen van 7 tot 16 jaar
In onze steeds maar drukker wordende maatschappij hebben veel jonge mensen moeite om tot zichzelf te komen of om alle opgedane indrukken een plek te geven.
Een Reiki cursus is een prachtige manier om uw kind gereedschappen te geven om zichzelf beter te leren kennen en hierdoor positief in het leven te staan.
Deze cursus is speciaal opgezet voor (gevoelige) jonge mensen.

De prepubertijd en pubertijd is een lastige fase voor jonge mensen, zowel lichamelijk als geestelijk. Alle indrukken en het zoeken naar de eigen identiteit kunnen veel onzekerheid met zich meebrengen. En dat terwijl juist in deze fase het fijn is als je kunt vertrouwen op jezelf en de rust in jezelf kunt vinden. Vanuit die basis zijn alle uitdagingen gemakkelijker aan te gaan. Deze cursus voor zorgt ervoor dat je kunt gaan werken met energie, waardoor je dichter bij jezelf komt. En vanuit dat vertrouwen in jezelf wordt het eenvoudiger om aan te voelen wat wel en niet bij je past.

Wat houdt de cursus Reiki 1 voor jonge mensen in?
In een ongedwongen en ontspannen sfeer worden de jonge mensen ingewijd en vertrouwd gemaakt met alle aspecten van het Reiki Usui-systeem.
De jonge mensen gaan zichzelf behandelen en ook elkaar en daarnaast doen we diverse grondings- en visualisatie oefeningen.
Tijdens deze cursus is er ook ruimte voor creativiteit in de vorm van tekenen.

De cursus word gegeven in twee keer 2,5 uur op 2 opeenvolgende dagen. Cursus data in overleg.
De cursus word meestal gegeven einde van de middag van ongeveer 15:30 uur tot 18:00 uur.

Na afloop van de cursus krijgen de jonge mensen een deelnamecertificaat en een cursusboekje mee waarin alle behandelde stof staat beschreven en uitgebeeld, zodat ze alles nog eens rustig kunnen nalezen en nakijken.

Het zou fijn zijn als minimaal één van de ouders/verzorgers Reiki gedaan of als één van de ouders/verzorgers zelf bezig met bewustwordingsprocessen.
Deze is namelijk het eerste aanspreekpunt van het kind als er vragen zijn. In de ontdekkingsreis van het kind rond de ervaringen met Reiki is het belangrijk dat het kind serieus genomen wordt en goed wordt ondersteund.

1,606 keer een pagina op deze website bekeken! Vanaf 01-12-2007